Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

King Gizzard and the Lizard Wizard wil met hun nieuwe LP het fenomeen conceptalbum beeindigen

King Gizzard and the Lizard Wizard-Murder of the Universe

Het was even wachten maar daar is King Gizzard and the Lizard Wizard dan eindelijk met haar tweede album van dit jaar. “Murder Of The Universe” moet het conceptalbum zijn dat een einde maakt aan dit fenomeen. Het verhaalt over de neergang van een man en een planeet dat ten onder gaat aan de vele conflicten die er plaatsvinden. Het zou zomaar over Moeder Aarde kunnen gaan.

King Gizzard and the Lizard Wizard-Murder of the Universe

De vinyl versie van “Murder Of The Universe” ziet er waanzinnig uit. Je zou het al aanschaffen zonder de muziek te hebben gehoord. Maar ook dat is natuurlijk mogelijk en wel via onderstaande playlist.

Het harde werken van King Gizzard and the Lizard Wizard (acht albums in vijf jaar tijd) wordt eindelijk ook beloond met hun internationale televisiedebuut bij de Amerikaanse talkshow CONAN op 17 april. Om je daar enigszins op voor te bereiden kun je hier twee nummers van hun Webster Hall show bekijken.

Het Australische King Gizzard and the Lizard Wizard is momenteel op tournee in the US, ze staan onder meer op Coachella waarvan grote delen live worden uitgezonden via YouTube. In juni zullen ze ook op het Best Kept Secret Festival staan.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.