Komt het nog goed met James Morrison?

Belofte maakt schuld. Ingaan op een uitnodiging voor een concert met de toezegging er een stukje Cd over te schrijven schept verplichtingen. Het betrof James Morrison in Westerpark. Eerlijk gezegd is het concert een beetje langs me heen gegaan. Graag wil ik hierbij benadrukken dat het niet aan mij lag. Tijdens het voorprogramma werd ik nog overspoeld door gevoelens van geluk die na het lange ombouwen en de performance van de hoofdact echter redelijk abrupt wegvloeiden.

Klein ADHD menneke

Het was niet zozeer de performance van James Morrison waardoor hij meer ooge als het naprogramma van het stomende Krezip. Ik hou er wel van als zo’n klein menneke supercool (© Andrew Dorff) het podium opkoMorrisonmt en ADHD-erig van start gaat vanachter zijn microfoon. Nee het kwam door de liedjes en dat is best essentieel. Ernstig genoeg om te constateren dat het misschien niet meer goed komt met James Morrison. You give me something is een fantastisch lied. En dan zijn er nog wel twee, drie de moeite waard. Maar dat is toch wel een erg korte setlist om mij een hele avond mee te vermaken.

Liever vals dan saai

Een mede-concertbezoekster had het over Krezip-frontvrouwe Jacqueline Govers en dat ze met haar stem bij twee liedjes de mist in ging. Mij was het niet opgevallen. De liedjes vielen er niet van om. Liever vals dan saai. Morrisey kan het wel getuige de hits You give me something, Wonderful world en Pieces don’t fit anymore. De rest is echter pure muzak. Het is zaak voor hem snel weg te gaan bij zijn huidige platenmaatschappij/management en zijn eigen plan te trekken. Zo’n bijzondere stem mag niet verloren. Het is al tien jaar geleden dat ZIJ (lees: Sony en Universal) het Andrew Dorff lieten gebeuren. Ik ben er nog altijd niet overheen.

Tip voor Krezip

En Krezip, dit moet je niet meer doen. In het voorprogramma gaan staan van een groentje. Met je tien jaar aan podiumervaring en jullie klasserepetoire. Niet meer doen. Hoe goed het ook betaalt. Dit is niet goed voor je carriere.

P.S. Ik heb Andrew Dorff op myspace gevonden!! Gestart precies 1 maand na mijn laatste artikel over hem. Over twee weken meer nieuws over hem.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.