Lana Wolf gaat haar eigen weg

Lana Wolf gaat haar eigen weg, net als Tim Knol en Caro EmeraldDe succesformule naar een geslaagde carrière in de muziek is er nog altijd niet. Kijk alleen maar naar de meest recente voorbeelden: Caro Emerald en Tim Knol scoorden hits met muziekgenres die platenmaatschappijen vooral graag links laten liggen. Sterker nog, Caro Emerald werd pas benaderd nádat ze haar eerste hit scoorde. Het winnen van één van de vele X factor-achtige programma’s geeft eveneens geen garanties.

Wijsheid in pacht

Ook Lana Wolf zegt de wijsheid niet in pacht te hebben. Eén ding wil ze echter wel meegeven:”Je moet je eigen weg gaan.” En inderdaad, als Caro Emerald, Tim Knol en Lana Wolf één ding gemeen hebben is het wel dat ze het ieder op een unieke manier hebben aangepakt.

Lana Wolf had al heel wat muzikale projecten op haar naam staan maar dankzij Gavin DeGraw kwam het allemaal in een stroomversnelling terecht. Het is de vraag of hij zelf ook daarvan bewust is. “Ik hoorde hem op de radio en wist onmiddellijk dat mijn cd zó moest klinken,” vertelt Lana Wolf. Moeite noch kosten werden gespaard om het producersduo Camus Celli en Paul Conte die verantwoordelijk voor dit geluid waren, ervan te overtuigen dat ze een album met haar moesten opnemen. Nadat Lana Wolf zich voor de zoveelste keer niet liet afwimpelen werd studiotijd geboekt voor deze (inter)nationaal onbekende zangeres door de heren die eerder successen hadden met onder meer Tina Turner en Chaka Khan. Daarna ging het snel. De eerste single See The Light staat op het moment van schrijven inmiddels in de Mega Top 50. Niet iets waar je rekening mee houdt als je al 25 jaar (vanaf haar tiende) muziek maakt.

DWDD

Er wordt nu hard gewerkt aan een tour voor de negenkoppige band. Het is wachten op het moment dat Matthijs van Nieuwkerk, na Radio 2 en RTL Boulevard, de deur van DWDD voor Lana Wolf opent. Hij maakte immers ook van Caro Emerald en Tim Knol al een ster.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.