Met hun vierde album Right Thoughts, Right Words, Right Action gaat Franz Ferdinand weer de wereld veroveren

Met hun naamloze debuut behaalde de Schotse band Franz Ferdinand een legendarische status. Slechts enkelen denken bij het horen van de naam nog aan de Oostenrijkse Aartshertog wiens dood de Eerste Wereldoorlog inluidde. Sowieso beschikte Franz Ferdinand (de band) over een beter gevoel van timing dan hun illustere naamgenoot. Niet alleen in hun muziek, ook voor wat betreft de start van hun carrière die de weg vrijbaande voor een post-punk revival samen met bands als The Killers, Maxïmo Park, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs en Editors.

Met de komst van het vierde album Right Thoughts, Right Words, Right Action zijn we het verder niet noemenswaardige tweede en derde album van Franz Ferdinand op slag vergeten. Met bovenstaande video bouwen ze rustig voort aan de inmiddels torenhoge verwachtingen van het nieuwe album Right Thoughts, Right Words, Right Action, die Franz Ferdinand overigens volledig in gaan lossen.

Het losse, nonchalante en ontwapende karakter is namelijk weer terug in de muziek van Franz Ferdinand en eerlijk gezegd zijn we ook wel weer toe aan een post-punk revivaltje.

Franz Ferdinand
Met hun vierde album Right Thoughts, Right Words, Right Action bouwt Franz Ferdinand misschien wel weer aan een nieuwe post-punk revival!

Bekijk onderstaand de singles die Franz Ferdinand al uitbracht van hun vierde album Right Thoughts, Right Words, Right Action.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.