De belangrijkste New Music Friday releases van 19 januari 2018

Tussen de nieuwe releases van deze week het vierde album “Cut The Wire” van Tim Knol. Delicaat geproduceerde liedjes waar zijn ervaringen van de afgelopen vier jaar verwerkt zijn. Met meer tegenslag dan voorspoed.

VanWyck

Nog een mooie Nederlandse release is het debuut “An Average Woman” van VanWyck. Prachtig geproduceerd met een iets meer bluesy insteek. Bepaald geen average woman.

Glen Hansard

Nog meer nieuwe singer/songwriter liedjes komen tot ons via Glen Hansard. Net als Tim Knol laat ook hij op zijn album “Between Two Shores” de blazers klinken. Het geeft sommige nummers een soulvol karakter.

Porches

“The House” is het derde album van Porches. Het synth-pop project van Aaron Maine. Voorganger “Pool” kan toch wel gezien worden als het grote doorbraakalbum. En het lijkt erop dat Porches daar niet echt blij mee is. In ieder geval maakt hij het ons knap lastig met behoorlijk experimentele liedjes.

They Might Be Giants

They Might Be Giants lijkt wel happy te zijn met hun positie. Anders noem je je album niet “I Like Fun”. Het vat de 15 liedjes goed samen. Hiermee zullen ze weer een graag geziene gast op de festivals deze zomer zijn.

The Go! Team

The Go! Team maakt wat lastig te omschrijven muziek. Hiphop gecombineerd met gitaarrock. Precies hoe een band als Rage Against The Machine ook omschreven wordt. The Go! Team klinkt echter een stuk vrolijker. Het zullen de ska invloeden zijn op album “SEMICIRCLE”.

Sh0pping

Het album “The Official Body” van Sh0pping ligt eigenlijk wel in het verlengde van The Go! Team. Alleen dan nog een stukje experimenteler.

Tune-Yards

“i can feel you creep into my private life” is het vierde album van de tUnE-yArDs. Hun vorige was een groot succes in thuisland Amerika. Gelukkig merken we daar niets van op deze heerlijke collectie nieuwe art-pop liedjes.

1 gedachte over “De belangrijkste New Music Friday releases van 19 januari 2018”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.