Nieuw album Arctic Monkeys: Nummer vijf heet AM

De Arctic Monkeys, afgekort AM hebben de titel van hun nieuwe, vijfde album bekendgemaakt. Eigenlijk heeft het nieuwe album van Arctic Monkeys dus geen titel gekregen en dat is toch wel een trendbreuk getuige hun zeer eigenzinnige titelkeuzes in het verleden. Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not was in 2006 de eerste kennismaking hiermee. in 2007 volgde de titel Favourite Worst Nightmare. Ook de titel Humbug van het derde Arctic Monkeys verwees niet naar een nummer op het album of iets dergelijks. In 2011 trad het verval in titelkeuze al een beetje in met Suck It And See dat verwees naar, juist ja, een liedje op dit vierde Arctic Monkeys album. Wel een mooi liedje overigens.

En nu is er dus de titel AM, een afkorting van de bandnaam. Arctic Monkeys is toch niet een beetje gewoontjes aan het worden met dit vijfde album? Daarvoor zullen we nog even ons geduld moeten bewaren. Het nieuwe Arctic Monkeys album AM komt namelijk pas 9 september uit bij Domino. Natuurlijk is er wel al het een en ander losgelaten, zo gaat dat tegenwoording. Josh Homme, de frontman van Queens of the Stone Age (momenteel weer heel erg hip) zal meedoen op het nieuwe Arctic Monkeys album AM. Dit geldt ook voor Pete Thomas (drummer van Elvis Costello) en Bill Ryder-Jones (The Coral).

Queens Of The Stone Age

De productie van het nieuwe Arctic Monkeys album AM ligt in vertrouwde handen met James Ford van Simian Mobile Disco en Ross Orton. Overigens werkte Queens of the Stone Age baas Josh Homme eerder al mee aan Humbug, het derde album van Arctic Monkeys. Hij was toen verantwoordelijk voor het stevige geluid van dit album, iets waar Arctic Monkeys op opvolger Suck It And See weer afstand van nam. Arctic Monkeys zanger is overigens ook te horen op het nieuwe Queens of the Stone Age album Like Clockwork, op de track “If I Had a Tail.”

Onderstaand de vrijgegeven tracklisting van AM, waar Do I Wanna Know?” “R U Mine?” (2012 Record Store Day single) en “Mad Sounds” al van zijn vrijgegeven.

1. “Do I Wanna Know?”
2. “R U Mine?”
3. “One for the Road”
4. “Arabella”
5. “I Want It All”
6. “No. 1 Party Anthem”
7. “Mad Sounds”
8. “Fireside”
9. “Why’d You Only Call Me When You’re High?”
10. “Snap Out Of It”
11. “Knee Socks”
12. “I Wanna Be Yours” (lyrics: John Cooper Clarke)

Arctic Monkeys live

Dit weekend is Arctic Monkeys headliner van Glastonbury (UK). Onderstaand opnames van hun optreden op de eerste editie van het Best Kept Secret Festival in Nederland:

R U Mine, door Arctic Monkeys uitgebracht voor Record Store Day 2012. De track zal ook op hun nieuwe, vijfde album AM staan.

Do I Wanna Know?, de nieuwe Arctic Monkeys single

Van het nummer Mad Sounds bestaan vooralsnog alleen nog maar live opnames, maar ook deze track zal op het nieuwe Arctic Monkeys album AM komen te staan.

Onderstaand de videoclip van de nieuwe Arctic Monkeys single “Why’d You Only Call Me When You’re High?”

Update 30 augustus:
Vandaag brachten de Arctic Monkeys de track Stop The World I Wanna Get Off With You uit, B-kant van de single “Why’d You Only Call Me When You’re High?”. Als The World I Wanna Get Off With You volgens de Arctic Monkeys slechts goed genoeg is voor een B-kantje belooft dat heel wat voor het nieuwe album AM!

1 gedachte over “Nieuw album Arctic Monkeys: Nummer vijf heet AM”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.