Nieuw album Soundgarden

Soundgarden werkt aan nieuw albumWanneer het gaat gebeuren is nog onzeker maar dat er een nieuw album van Soundgarden uit gaat komen is een feit. Chris Cornell heeft zijn oude maatjes Ben Shepherd, Kim Thayil en Matt Cameron weer opgezocht en heeft laten dat ze druk bezig zijn in de studio. Het laatste album van Soundgarden kwam uit in 1996 dus het zou me niet verrassen als de nieuwe plaat van Soundgarden nog dit jaar zal uitkomen, precies 15 jaar na dato.

Soundgarden werd bekend met de hits Spoonman en Black Hole Sun. Vooral het debuut Superunknown van Soundgarden sloeg in als een bom. Ze worden gezien als een van de grondleggers van de grunge. Nadat de bandleden in 1998 ieder hun eigen weg gingen sprong de carrière van Chris Cornell het meest in het oog. Zo richtte hij met  ex-leden van Rage Against The Machine Soundgarden op en bracht daarmee drie albums uit. Het naamloze debuut bleek echter het hoogtepunt van de band te zijn.

Gitarist Kim Thayil had een bescheiden carrière. Deze bestond onder andere uit samenwerkingen met Dave Grohl en Krist Novoselic (beide ex-Nirvana). Drummer Matt Cameron werkte samen met Smashing Pumpkins en werd uiteindelijk de vaste drummer van Pearl Jam. Ben Shepherd werkte onder andere samen met Mark Lanegan en Tony Iommi.

Chris Cornell heeft laten weten dat het Soundgarden album dat in de maak is in ieder geval zeer divers zal zijn.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.