Update 14 november: Beluister het nieuwe album 50 Words For Snow van Kate Bush

Nieuw album van Kate Bush in 2011?Er verschijnt dit jaar zeer waarschijnlijk nieuwe muziek van Kate Bush. Een woordvoerder heeft dit bevestigd. Of het een compleet album wordt is nog niet bekend. Fans van Kate Bush hebben het zwaar en het begon zo goed. In 1978 bracht ze binnen negen maanden twee albums uit. De laatste jaren is de klad er echter ingekomen bij de inmiddels 52-jarige Kate Bush. De afgelopen twintig jaar bracht ze eenzelfde aantal albums uit, de laatste getiteld Aerial dateert uit 2005. Het laatste wapenfeit is een track uit 2007 voor de soundtrack voor The Golden Compass.

Update 11 april: Het nieuwe album van Kate Bush zal op 16 mei uitkomen, gaat Director’s Cut heten en zal tracks bevatten die eerder al op andere albums hebben gestaan. Het betreft hier werk van de albums The Sensual World (1989) en Red Shoes (1993). De Director’s Cut zal geen compilatie zijn, maar nieuwe versies bevatten. Ze zijn opnieuw bewerkt door Kate Bush. De eerste single Deeper Understanding is inmiddels uit. Dit nummer van Kate Bush haalde toendertijd het album The Sensual World niet. Om eerlijk te zijn kunnen we dat ook wel horen. Voor de echte fans van Kate Bush zal het nummer niet onbekend in de oren klinken, het circuleert namelijk al een aantal jaren op het internet.

De playlist van het nieuwe Kate Bush album Director’s Cut is inmiddels ook vrijgegeven:

01 Flower of the Mountain (new version of “The Sensual World”)
02 Song of Solomon
03 Deeper Understanding
04 Lily
05 Red Shoes
06 This Woman’s Work
07 Moments of Pleasure
08 Never Be Mine
09 Top of the City
10 And So Is Love
11 Rubberband Girl

Echt nieuw album Kate Bush
Naar het schijnt is het album Director’s Cut de opmaat naar een album van Kate Bush waarvoor momenteel de opnames plaatsvinden. Dit album zal wel uitsluitend nieuw werk bevatten. Verdere details zijn nog niet vrijgegeven. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte.

Update 9-10: 10 oktober, morgen dus, gaat de nieuwe single Wild Man van Kate Bush in premiere op BBC Radio 2!

Update 14 november 2011: Je kunt het nieuwe album 50 Words For Snow van Kate Bush hier beluisteren.

Vanaf vrijdag 18 november is het nieuwe Kate Bush album 50 Words For Snow te koop. De aanleiding voor de titel van het album is het broodjeaapverhaal dat Eskimo’s vijftig woorden voor ‘sneeuw’ hebben. Op de titeltrack 50 Words For Snow komen ze alle vijftig voorbij. Op nummer werkt Kate Bush samen met Stephen Fry.

Op het nieuwe Kate Bush album 50 Words For Snow staan verder samenwerkingen met drummer Steve Gadd, haar 13-jarige zoon Albert (‘Snowflakes’) en haar grote idool Elton John (‘Snowed In At Wheeler Street’).

3 gedachten over “Update 14 november: Beluister het nieuwe album 50 Words For Snow van Kate Bush”

  1. Even een correctie. Deeper Understanding haalde het album The Sensual World weg degelijk!!! En terecht! Over de computerisering die eind jaren 80 begon en de menselijkheid naar achter drong. Wel degelijk een release dus!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.