Prince-The Beautiful Ones

Welke smeuïge verhalen zal Prince in zijn biografie The Beautiful Ones zetten?

Het komt niet vaak voor dat Prince optreedt voor slechts 200 genodigden. Maar afgelopen vrijdag was dan ook een bijzondere gelegenheid in New York waar het publiek bestond uit journalisten, uitgevers, redacteuren en belezen types als Harry Belafonte. “You all still read books, right?” zei Prince. Het antwoord wist hij natuurlijk al. Het gezelschap was hier bijeengekomen om getuige te zijn van de bekendmaking dat Prince zijn autobiografie gaat worden uitgegeven door Random House. Echter hoeven we geen random herinneringen te verwachten van Prince, alleen “The Beautiful Ones”. Dat is namelijk de titel van het boek.

Openhartig?

Dus waarschijnlijk niet het echte verhaal over Candy Dulfer, Wendy & Lisa, Sheena Easton, Vanity en Sheila E. Hoewel, voor het nummer ‘The Beautiful Ones’ werd volgens de overlevering Prince geinspireerd door Vanity en tijdens een van zijn solo piano concerten afgelopen maand toonde hij zich vrij openhartig over haar. Hoe dan ook, net als zijn albums zal het ongetwijfeld intrigerend genoeg uitpakken om een leven lang van te genieten.

“You know how many hits we got, right?”.

Hoeveel herinneringen Prince ook zal opschrijven, het zal altijd om de songs blijven draaien. Ook deze avond als hij bij het publiek hun persoonlijke herinneringen weer tot leven wekt met nummers als ‘When Doves Cry’, ‘The Most Beautiful Girl in the World’, ‘If I Was Your Girlfriend’ en ‘1999’.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.