Nieuwe EP Deliverance van Prince inzet van een rechtszaak

Vrijdag is het één jaar geleden dat Prince ons ontviel. Er gaan geruchten dat er op deze dag een EP verschijnt met zes niet eerder uitgebrachte tracks. De titeltrack ‘Deliverance’ is nu al te beluisteren.

Naar verluidt schreef Prince de zes nummers tussen 2000 en 2006 met engineer Ian Boxhill. Laatstgenoemde heeft afgelopen jaar gewerkt aan het produceren, arrangeren en afmixen van de tracks. Boxhill werkte met Prince onder meer aan de albums “3121” en “Planet Earth”.

Of de EP echt uitkomt valt nog te bezien omdat The Prince Estate hier geen toestemming voor heeft gegeven en er mogelijk via de rechter nog een stokje voor zal steken.

Update 20 april

Zoals verwacht heeft de rechter dus inderdaad een stokje gestoken voor de release van de EP. De nummers zijn ook online nergens meer te beluisteren. In ieder geval tot 3 mei. Een rechtszaak moet voor die datum uitsluitsel geven over het wel of niet uitkomen van de EP.

Nu al moet Ian Boxill alle opnames overhandigen aan The Prince Estate. Fans die de EP reserveerden behouden vooralsnog wel het recht op een download van het titelnummer ‘Deliverance’. Volgens de advocaat van Boxill staat zijn cliënt, zoals een goed advocaat betaamt, uiteraard, in zijn recht.

Boxill was naar verluidt al acht maanden in gesprek met The Prince Estate over de muziek en is co-auteur van  de songs. Onder meer bepaalde hij het geluid van de gitaar, bas en drums en ook heeft hij de achtergrondvocalen gecomponeerd, opgenomen en geproduceerd. Wordt vervolgd dus.

Update 13 mei

Langzaam komt de aap uit de mouw. De Prince Estate heeft plannen voor een reality show rondom Prince en wil de muziek van de “Deliverance” EP daarin primeuren. Dat Universal Music zich wil terugtrekken uit een deal met de Prince Estate is ook al niet bevorderlijk voor de betrouwbaarheid van de organisatie. De reality show zou de Prince Estate centraal stellen en hoezeer hun leven is veranderd na het overlijden van de artiest. In plaats van zijn belangen te behartigen lijkt men zelf op zoek te zijn naar een plaatsje in de spotlights. Een definitieve uitspraak over wie de “Deliverance” EP mag uitbrengen is nog niet gedaan.

Artwork

deliverance-ep-prince

 

“Deliverance” Tracklist

01. Deliverance
02. I Am
03. Touch Me
04. Sunrise Sunset
05. No One Else
06. I Am (extended)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.