Rondé op Noorderslag 2017 met kersvers debuutalbum op zak

Ongetwijfeld pakt Eurosonic Noorderslag 2017 uit als een zegetocht voor Rondé. Gisteren verscheen het debuutalbum van de band die met een 3FM Megahit hattrick al geschiedenis schreef. Uiteraard staan die singles (Run’, ‘We Are One’ en ‘Why Do You Care’) ook op het album, de eerste twee als bonustrack. Beide nummers dateren immers al uit begin 2015.

De band Rondé bestaat pas sinds 2014, dus dat het hard is gegaan met het vijftal is een understatement. Ontstaan uit een schoolopdracht voor de Herman Brood Academie groeide Rondé uit tot 3FM Serious Talent. De afgelopen jaren werden heel wat vlieguren gemaakt met tv-optredens bij o.a. DWDD, Noorderslag (2015 en 2016) en de nodige andere festivaloptredens. (Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland)

Met het album op zak staat Rondé vanavond wederom op Noorderslag. De officiele albumpresentatie is een krappe week later in een uitverkocht TivoliVredenburg, gevolgd door nog vijf data in Amsterdam, Nijmegen, Den Haag, Breda en Groningen.

“We kunnen niet wachten om alle nummers aan iedereen te laten horen tijdens de tour. Het was geweldig om in Berlijn onze plaat op te nemen. We hebben daar een super tijd gehad en dat is ook wel terug te horen op de plaat. Want daar gaat het natuurlijk om!”

Het is inderdaad een dijk van een plaat geworden, waarbij de andere albumtracks niet onder doen voor de reeds uitgebrachte singles. Hooguit dat er nog wat meer diepgang wordt aangebracht, waar op de radio tegenwoordig over het algemeen geen plek voor is.

Want naast al die ups was er ook een down in de carriere van Rondé. Zo moest zangeres Rikki Borgelt een pauze inlassen en zelfs geopereerd worden aan haar stembanden. En het is juist haar stem die ervoor zorgt dat het debuutalbum van Rondé een lang leven beschoren is. Maar ook in de muziek zitten net genoeg oneffenheden om interessant te blijven. Rondé is een band om trots op te zijn.

14 januari – Noorderslag, Groningen (uitverkocht)
20 januari – TivoliVredenburg, Utrecht (uitverkocht)
11 mei – Tolhuistuin, Amsterdam
12 mei – Doornroosje, Nijmegen
18 mei – Paard van Troje, Den Haag
19 mei – Mezz, Breda
25 mei – De Oosterpoort, Groningen

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.