SKIP&DIE: Gegroeid als mens en artiest

Je moet staan voor waar je in gelooft

Cata.Pirata doet dat niet alleen via de muziek die ze met SKIP&DIE maakt. Het is hoe ze in het leven staat. Als kunstenares en als mens. Haar Zuid-Afrikaanse roots zijn hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Nelson Mandela, de vader van Zuid-Afrika, heeft Cata.Pirata wat dat betreft een goed voorbeeld gegeven. Zijn overlijden heeft dan ook veel los gemaakt:”ik was er veel emotioneler over dan verwacht. Maar het is dan ook onze grote Papa.” Het opkomen voor mensenrechten en streven naar gelijkwaardigheid is wat ze met elkaar gemeen hebben. Het zijn grote doelen, maar die had SKIP&DIE zichzelf ook al gesteld en zie waar het ze heeft gebracht. Internationaal touren, dat is wat SKIP&DIE nastreefde met het uitbrengen van debuutalbum “Riot In The Jungle”. 150 shows later in maar liefst 20 landen kunnen we constateren dat dit wel gelukt is.

Het nieuwe album van SKIP&DIE

Na nog een remix ep van SKIP&DIE die tot stand kwam na talloze verzoeken van vrienden en muzikanten die ze onderweg tegenkwamen, is het tijd voor hoofdstuk nummer twee. Gegroeid als mens en artiest zal SKIP&DIE begin 2014 de studio induiken. Met exact dezelfde bezetting. Hoeveel bands kunnen dat zeggen? Toch is er iets veranderd:”Gino, Daniel, Jori en ik zijn nog veel hechter met elkaar. We doen nu alle liveshows samen en dan zitten we ook nog continu in de tourbus met elkaar.” Een lach klinkt door in de stem van Cata.Pirata. Is er verder al iets bekend over het nieuwe album van SKIP&DIE? “We gaan 1 maand opnemen in Brazilie en 1 maand in Amsterdam en er zullen ook weer een aantal samenwerkingen met andere muzikanten op staan.”

SKIP&DIE Loves ROCKI

Skip&Die limited edition Rocki
Klik voor de crowdfunding actie

Voor de fans van SKIP&DIE heeft de band overigens nog iets leuks in petto. Er is namelijk een samenwerking aangegaan met ROCKI. Zij hebben een draadloze ontvanger op basis van wifi ontwikkeld die op elk apparaat met een audio-ingang kan worden aangesloten. Hiermee kun je muziek vanaf je smartphone naar je installatie streamen en luisteren. Naast de zeven versies die ROCKI aanbiedt is er ook een limited edition “SKIP&DIE Loves ROCKI” variant die door Cata.Pirata is ontwikkeld. Binnenkort zullen er een aantal van deze limited edition “Rockies” worden weggegeven door SKIP&DIE.

SKIP&DIE live zien?

Wie SKIP&DIE live wil zien kan dat 19 december in Utrecht doen en 20 december in Amsterdam. Mocht je hier gratis naar toe willen dan moet je even contact met ons opnemen. We hebben nog een paar kaartjes liggen voor beide avonden…

Biografie SKIP&DIE

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.