Soundtrack WK 2014

Een kleine drie maanden voor het WK 2014 kunnen we eindelijk een start maken met de WK 2014 Spotify Playlist. Waar Coca Cola al september vorig jaar haar anthem voor het WK 2014 presenteerde, maakte de FIFA pas vorige maand bekend dat Pitbull samen met Jennifer Lopez en Claudia Leitte het officiële WK 2014 lied zal vertolken. Het nummer ‘We Are One’ van Pitbull, Jennifer Lopez en Claudia Leitte is nog niet op Spotify beschikbaar. De officiële video wordt momenteel opgenomen. Onderstaand kun je al wat beelden bekijken van de video voor het WK 2014 nummer ‘We Are One’  van Pitbull, Jennifer Lopez en Claudia Leitte.

Voor het WK 2010 zong Pitbull met TKZee en Dario G al de officiële Mascotte Song ‘Game On’. Claudia Leitte nam met Lira in 2010 het nummer ‘As Mascaras (Se Deixa Levar) – South Africa ’10 to Brasil ’14’ op.

WK 20114 anthem

Na bekendmaking van het officiële WK 2014 nummer ‘We Are One (Ole Ola)’ van Pitbull is de track ‘Dar um jeito (We Will Find a Way)‘ van Santana en Wyclef Jean bevestigd als de anthem voor het WK 2014. Ook de Zweedse dance producer Avicii en de Braziliaanse zanger Alexandre Pires hebben aan het nummer meegewerkt.

Het nummer ‘Dar um jeito (We Will Find a Way)‘ van Santana en Wyclef Jean zal ook op het album “One Love, One Rhythm – The 2014 FIFA World Cup Official Album” staan dat 13 mei uitkomt. Onderstaand kun je het nummer ‘Dar um jeito (We Will Find a Way)‘ van Santana en Wyclef Jean beluisteren.

WK 2014 nummer België

Vandaag maakte België bekend dat de Rode Duivels naar het WK 2014 in Brazilië zullen afreizen op de klanken van Stromae’s ‘Ta Fete’.

WK 2014 nummer Engeland

Het WK-lied van Engeland komt dit jaar van de hand van Gary Barlow. Hij heeft met Melanie C en Emma Bunton het nummer ‘The Greatest Day’ van zijn band Take That gecoverd. Het is de bedoeling dat Gary Barlow, Melanie C en Emma Bunton met het nummer ‘The Greatest Day’ ook geld inzamelen voor Sport Relief 2014. Morgenavond zijn Gary Barlow, Melanie C en Emma Bunton voor het eerst te zien met het nummer ‘The Greatest Day’ op BBC One.

Ook Katy B, Eliza Doolittle en Kimberly Walsh van Girls Aloud hebben meegewerkte aan de WK-versie van ‘The Greatest Day’. Gary Lineker die 48 goals voor het nationale team scoorde en diverse Britse topvoetballers zijn te horen als achtergrondkoor. ‘The Greatest Day’ is nog niet beschikbaar op Spotify.

WK 2014 nummer Nederland

Hierbij roepen we ‘kampioen’ van Winne uit tot het WK 2014 nummer van Nederland. Een lied met het verhaal van een wereldberoemde freestyle voetballer die zijn rug rechtte om de beste te worden en de jeugd inspireert om te bewegen.

Het WK nummer van Shakira

In navolging van het grootse WK succes in 2010 van Shakira (Waka Waka) kon een bijdrage van de Colombiaanse zangeres voor het komende WK natuurlijk niet uitblijven. De single ‘Dare (La La La)’ van Shakira heeft hiervoor een ‘Brazil 2014’ make over gekregen. ‘La La La (Brasil 2014)’ wordt door Shakira volledig in het Spaans gezongen, ook is de originele tekst aangepast op het WK.

De video ‘La La La (Brasil 2014)’ bevat naast Shakira een aantal voetballers van Barcelona waaronder Gerard Piqué met wie Shakira gaat en hun zoon Milan. Door de gelijkenissen met de video ‘Iron’ van Woodkid loopt er momenteel een beschuldiging vanwege plagiaat. Of het tot een officiële rechtszaak komt is nog niet bekend.

Shakira beschuldigd van plagiaat door Woodkid

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.