Videoclip nieuwe single Blof Hou Vol Hou Vast bekijken

Videoclip nieuwe single Blof Hou Vol Hou Vast bekijkenDat Blof in beelden denkt is algemeen bekend maar dat ze voor hun nieuwe album Alles Is Anders moesten denken aan Radio Kootwijk, daar verrassen ze zelfs mij mee. Want als er al die jaren iets onveranderd is gebleven dan is het wel Radio Kootwijk. Decennialang staat het al op de grens van stuifzand en heide, in het hart van de Veluwe (red. citaat Staatsbosbeheer)

De videoclip Hou Vol Hou Vast is opgenomen in het Rijksmonument Radio Kootwijk. Daar kan ik me dan weer wat meer bij voorstellen. Na 43 jaar trouwe dienst (tot 1966) weet Radio Kootwijk nog altijd van geen wijken. En dat geldt net zo goed voor Blof. Bejubeld en gewierookt in haar beginperiode tot het echte succes voor Blof aanbrak. Dan is het is in Nederland namelijk heel erg done om een band te bekritiseren. Vooral de teksten van Blof moeten het ontgelden. Waarschijnlijk omdat Blof aan clichés een broertje dood heeft. Maar dat heeft Blof ook aan de Nederlandse maaicultuur. Bijvoorbeeld door overal lak aan te hebben en gewoon in de ‘ alternatieve’  poptempel Vera te gaan staan. Vooraf leverde het veel hoon op uit het circuit. Maar uiteindelijk overwint goede muziek altijd en dus ging het ‘alternatieve’  publiek ook compleet uit zijn dak.

Videoclip Hou Vol Hou Vast

Wie goed luistert naar de tekst Hou Vol Hou Vast zou kunnen denken dat Blof dit keer over haar eigen strijd tegen de ” goede smaak” zingt. Het loont overigens om vol te houden en vast te houden want als je de videoclip van Hou Vol Hou Vast helemaal uitkijkt op hun Facebook pagina dan wordt je beloond met een gratis mp3. Het betreft een akoestische live versie van het nummer Iedereen, een opname van het concert dat ze onlangs gaven in, inderdaad, de Vera. Want Blof is en blijft van Iedereen. Om maar even af te sluiten met een cliché, waar Blof dus zelf een broertje dood aan heeft. :)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.