Speedfest 11 december in Eindhoven vooral een mannenbolwerk

Speedfest 11 december 2010 EindhovenDit weekend vindt de 5e editie van Speedfest plaats in Eindhoven. Dat het vooral een mannelijke aangelegenheid is blijkt wel uit het feit dat slechts 1 band over een vrouwelijke frontvrouw beschikt. Het Australische Buggirl heeft met zangeres Amber een boegbeeld dat haar mannetje wel staat. De afgelopen drie jaar heeft ze samen met broer Clinno 300.000 kilometer afgelegd voor in totaal 280 shows. Al meer dan 200.000 mensen hebben zo de liveshow gezien en kennis gemaakt met de muziek van Buggirl die nog het best te vergelijken valt met landgenoten AC/DC.

Belgie rockland

Speedfest biedt een podium voor rockmuziek in al haar verschijningsvormen. Gastheren Peter Pan Speedrock ontbreken natuurlijk ook niet. Verder is de Nederlandse inbreng wat schaars: Devil’s Blood en daarnaast heeft Life of Agony Nederlandse roots door het langdurige verblijf hier van hun frontman Keith Caputo. Ter viering van het 20-jarig bestaan zullen ze hun complete debuutalbum, de klassieker River Runs Red, live vertolken.

6% BTW

Het is zaterdag vooral België wat de klok slaat op Speedfest met Triggerfinger, The Sore Losers en The Seatsniffers. Dit jaar kost een kaartje voor Speedfest 40 euro. Als het aan de 1e kamer fractie van de VVD ligt blijft dat zo. In ieder geval kun je er nu nog even van genieten!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.