Na veertien jaar nieuw album van Toto Bona Lokua

Luister ‘Ma Mama’ van het trio Toto Bona Lokua één keer en je bent verkocht. Het loom swingende nummer weet je ongetwijfeld in te pakken én nieuwsgierig te maken naar wat Toto Bona Lokua nog meer in petto heeft. 19 januari 2018 weten we het in ieder geval. Dan verschijnt hun nieuwe album “Bondeko via het Franse label No Format.

Succes in Frankrijk

Het album verschijnt veertien jaar na het debuut “Totobonalokua” waarop Gerald Toto, Richard Bona en Lokua Kanza voor het eerst samenwerkten en dat met name in Frankrijk een succes werd.

In plaats van nog eens de koppen bij elkaar te steken concentreerden de drie zich toch vooral op hun eigen solo projecten. Totdat Gerard Toto het initiatief nam om toch nog eens met zijn drieën een album op te nemen.

Vriendschap

“Bondeko”, oftewel vriendschap, blijkt centraal te staan in alle delen van het proces. Platenlabel No Format waar ze veertien jaar geleden debuteerden brengt ook het nieuwe album “Bondeko” uit. En oprichter van het label, Laurent Bizot, heeft het album van Toto Bona Lokua geproduceerd, dat ook a capella prima uit de voeten kan.

1 gedachte over “Na veertien jaar nieuw album van Toto Bona Lokua”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.