Natalie Shay ruikt het succes met catchy single ‘Perfume’

Als je op 5-jarige leeftijd begint met gitaarspelen lijkt het me vrij duidelijk welk doel je ouders voor ogen hebben. De nu 19-jarige Natalie Shay slaagde volledig in deze opzet. Zeker nadat ze toegelaten werd tot de prestigieuze BRIT school.

Het geheim van de BRIT School

De muziekopleiding die reeds succesvolle artiesten als Adele, Jessie J en Katy B voortbracht. Waarschijnlijk doordat niet alleen naar het creatieve talent van de student in kwestie gekeken wordt. Ook het sociale, maatschappelijke aspect dat bij een leven in de spotlights komt kijken krijgt aandacht.

Het ontdekte talent van Natalie Shay

Als ‘Best Undiscovered Talent’ en winnaar van The Guardian’s Music Award stonden de artiesten in de rij om met Shay samen te werken. Zo staan o.a. Soul II Soul en J P Cooper, al op haar CV.

Chris Isaak

Vorige single ’This Feeling’ kwam tot nummer 4 in the iTunes singer/songwriter chart. Opvolger ‘Perfume’ zou wel eens voor het gewenste mainstream succes kunnen zorgen. Het ademt de melancholie van Chris Isaak zijn latere werk, maar dan in een elektronisch 80’s jasje gegoten.

Natalie Shay presenteert zich ermee als een nieuw poptalent. ‘Perfume’ komt morgen officieel uit maar is via Soundcloud al te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.