Novo Amor-Birthplace

Novo Amor wil het liefste terug naar de ‘Birthplace’ van plastic

Ik vraag het nooit maar de video ‘Birthplace’ van Novo Amor moet je bekijken. Het is zijn manier om het plastic overschot waar wij mee kampen onder de aandacht te brengen. Een enorm onderschat probleem waar veel te weinig aandacht voor is.

Bijna al het plastic bestaat nog

Van al het plastic dat sinds de jaren ’50 is geproduceerd is misschien 10% vergaan. De andere 8 miljard kubieke meter is er gewoon nog. Elk jaar belandt 8 miljoen van deze enorme bult plastic in de oceaan. Met het huidige tempo zal er in 2050 meer plastic afval dan vissen in de oceaan zwemmen.

35 uur onder water

Voor zijn nieuwe single ‘Birthplace’ heeft Novo Amor 35 uur onder water gefilmd. De free diver die je ziet is Michael Board. Hij behoort tot de top 5 van de wereld. Voor deze video ondernam hij maar liefst 250 duiken van gemiddeld drie minuten. Zonder zuurstoffles en masker.

Novo Amor helpt kinderen aan schoolboeken

De haai van plastic is 13 meter lang en gemaakt van bamboe and afval. Verzameld door kinderen in ruil voor schoolboeken. 25 mensen hebben het gevaarte in elkaar gezet. Onder water werd het door negen duikers op zijn plaats gehouden. De haai zal een bestemming als toeristische attractie krijgen. Waarbij al het plastic vervangen zal worden met bamboe.

Debuutalbum Novo Amor in aantocht

‘Birthplace’ is de titeltrack van Novo Amor zijn debuutalbum die voor 19 oktober is aangekondigd. Ter promotie zal de artiest 31 oktober een optreden geven in Paradiso Noord. Een intieme locatie voor de Brit die Paradiso al eens uitverkocht.

1 gedachte over “Novo Amor wil het liefste terug naar de ‘Birthplace’ van plastic”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.