Albumrecensie: Daniel Green-Vanish Like a Cloud in Sunlight

“Vanish Like a Cloud in Sunlight” is het derde album van Daniel Green. Het centrale thema op het album is het verlies van dierbaren. Erg mooi opgenomen in een oud schoolgebouw waar hij ook enige jaren heeft gewerkt.

Daniel Green heeft nog niet alles gezegd

Het album opent met de titeltrack. Een erg menselijk nummer over het willen uitstellen van de dood. Omdat je nog niet hebt gezegd wat je echt wil zeggen.

Een lange wandeling

Op ‘Talk to God on the Phone’ praat Daniel Green erover met Hem. Ondertussen fantaserend wat er aan de andere kant is. ‘Bubble of Time’ is misschien wel de beste omschrijving van de rouwperiode. Het nummer is als een lange wandeling waarmee je je gevoelens een plek probeert te geven.

Meer in gedachten dan uitgesproken. Terwijl we dat laatste misschien wel veel beter kunnen doen.

Muziek en tekst versmelten tot een hoogtepunt

Op ‘No Devil in Disguise’ vraagt Green zich net als op de titeltrack af:”Why me?” Op ‘True Safe Haven’ versmelten tekst en muziek tot een hoogtepunt.

Daniel Green strooit met klassieke popcitaten

In het live opgenomen ‘Your World Shall Forever Be Young’ wordt driftig rondgestrooid met popcitaten. Het zou mooi zijn als Daniel Green in de nabije toekomst ook zo’n citaat op zijn naam krijgt. Er staan er genoeg op het album “Vanish Like a Cloud in Sunlight”.

Beluister het album “Vanish Like a Cloud in Sunlight” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.