Infadels uit elkaar

Infadels uit elkaar. Recensie van hun derde en laatste album The Future Of The Gravity BoyZaterdag werd bekend dat de Infadels uit elkaar gaan. Uiteraard is het puur toeval dat ik dit weekend net de recensie van hun derde album The Future of The Gravity Boy afrondde. Een album waarop Infadels hard haar best doet een hedendaags geluid neer te zetten, zo lijkt het. Iets waar Infadels overigens goed in slaagt.

Het Liedje
In haar jacht hiernaar lijkt echter soms het belang van “het liedje” uit het oog verloren te zijn. Dat is nog niet het geval bij albumopener From Out of The Black Sky dat tot het sterkste uit hun repertoire behoort. Op de titeltrack lijkt al na een paar keer draaien enige slijtage hoorbaar.

Infadels slaagt er niet elke keer in een emotionele laag toe te voegen aan haar electrosongs. Er staan echter nog voldoende songs op The Future of The Gravity Boy waar ze hier wel in slagen, zoals het meeslepende Ghosts.

Helaas heeft mijn advies Infadels niet meer weten te bereiken om zich meer te gaan profileren als een singlesband en albumtracks te laten voor wat ze zijn. Met een Best Of met daarop 10 tracks van het niveau From Out of The Black Sky had Infadels nog jaren meegekund.
https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F1592979 The Future of the Gravity Boy by Infadels

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.