Deleyaman-The Lover, The Stars & The Citadel

De jachtigheid van het leven zorgde ervoor dat ik de recensie over Deleyaman’s vorige album bijna een jaar nadat ik hem schreef plaatste. Wat ongetwijfeld meespeelde is dat diezelfde jachtigheid mij dat jaar te veel parten speelde. Gelukkig heeft Deleyaman er geen last van gehad. Zo maken twee nummers van zijn nieuwe album “The Lover, The Stars & The Citadel” onderdeel uit van de soundtrack van de volgend jaar te verschijnen Franse film “Rouges sont les rêves” met niemand minder dan Gerard Depardieu in de hoofdrol. Het nummer ‘Escape’ lijkt zelfs te starten met het geluid van een filmprojector.

Heerlijk wegdromen

Ook op zijn zevende album houdt Deleyaman het tempo in zijn muziek laag en daarmee de alledaagse gekte buiten de deur. Vooral op de drie door Beatrice in het Frans gezongen nummers is het heerlijk wegdromen.

Hoorden we op album “The Edge” nog vaak de klankkleur van Ian Curtis (Joy Division) terugkomen, nu herkennen we dit eigenlijk alleen nog maar in de aanzet van het nummer ‘Silence’. Wel bevat ‘Beautiful Dawn’ het zo karakteristieke basgeluid waarvan Joy Division zich bediende. In het maniakale orgelspel. menen we The Doors te herkennen. Het is gelijk ook het enige nummer waarop Deleyaman de buitenwereld enigszins toe lijkt te laten.

Dead Can Dance

Net als op voorganger “The Edge” zijn er op “The Lover, The Stars & The Citadel” weer enkele niet alledaagse instrumenten te horen. Zoals de door Brendan Perry (Dead Can Dance) bespeelde bouzouki (‘Escape’). Ook op ‘Autumn Sun’ is zijn inbreng duidelijk te horen. Voor wie zich even af wil sluiten van de wereld is “The Lover, The Stars & The Citadel” de perfecte soundtrack.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.