Recensie nieuw album Song of Distance van Mazgani

Recensie nieuw album Song of Distance van MazganiBij het beluisteren van Song of Distance, het nieuwe album van Mazgani en mijn eerste kennismaking met hen, moet ik denken aan Balthazar. Het Belgische knuffelbandje van de Nederlandse critici. Dit zou Mazgani ook zeker ten deel kunnen vallen waar het zijn nieuwe album Song of Distance betreft. Ook Mazgani bedient zich van een afwijkende ritmiek en spannende arrangementen. Als Mazgani in Moonless Garden ook nog eens over “secrets” zingt, ben ik eigenlijk al verkocht.

Mijn gedachten dwalen af naar het beste werk van Salman Rushdie. Inderdaad, literatuur daar vergelijk ik dit mee. Mazgani heeft mijn gevoel dan al beroerd met de gedragen ballade Song of Distance, het titelnummer dat het album opent. Beggar’s Hands rockt iets meer. Op de avontuurlijke radiozender Radio 501 is dit nummer ook al te horen geweest.

Het prijsnummer op Song of Distance is Slaughterhouse of Love. Minutenlang weet Mazgani de aandacht vast te houden zonder de hulp van een ritmesectie. Met Winter Is Over speelt Mazgani verder met mijn gemoed. Ook de resterende tracks op Song of Distance zijn erg de moeite waard. Voor iedereen die van een eigenzinnige singer-songwriter met een rafelig randje houdt.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.