Recensie nieuw album Suck It And See van Arctic Monkeys

Recensie nieuw album Suck It And See van Arctic MonkeysAlle oude Arctic Monkeys albums al in je bezit? Dan kun je het nieuwe Arctic Monkeys album Suck It And See ook blindelings aanschaffen. Een ouderwets goed album. Op basis van Brick By Brick, het eerste nieuwe liedje van Arctic Monkeys dat het album Suck It And See vooruitsnelde, werden ze een klein beetje afgeschreven. Brick By Brick, gezongen door drummer Matt Helders past echter wonderwel op Suck It And See. Het is eigenlijk wel grappig om Arctic Monkeys als een light versie van Queens Of The Stone Age aan het werk te horen. Op Suck It And See kiest Arctic Monkeys wel vaker voor een andere vorm. Zo bevat Library Pictures wat Black Sabbath invloeden en refereert All My Own Stunts aan Alice In Chains.

Don’t Sit Down ‘Cause I’ve Moved Your Chair is de meest logische single en daarom ook als eerste uitgebracht. Er staan echter nog wel een paar nummers op Suck It And See die staan te trappelen om airplay. She’s Thunderstorms en Black Treacle bijvoorbeeld. Naast een heerlijke melodielijn en inventief drumwerk is vooral de tekst van beide nummers ijzersterk. The Hellcat Spangled Shalalala is een heerlijk lome zomerdag song en dan zijn we helaas alweer halverwege het album Suck It And See dat werkelijk voorbij is gevlogen. Arctic Monkeys schakelt dan ook een tandje langzamer.

Tekstueel komen er ook wat zwaardere onderwerpen langs. Zo verhaalt Reckless Serenade over de doelloosheid van het bestaan. Elk nummer vertelt echter eigenlijk hetzelfde verhaal: Arctic Monkeys staat op eenzame hoogte in het huidige poplandschap en ze zijn nog lang niet uitgeschreven.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.