Albumrecensie: Ruston Kelly-Dirt Emo Vol 1

Ruston Kelly debuteerde in 2018 met het album “Dying Star”. Hij sloot er het eerste tragische decennium als artiest mee af. Waarin hij van alles probeerde om zijn carrière te lanceren.

The Drugs Don’t Work

Een drugsverslaving luidde bijna zijn definitieve ondergang in. Helemaal nadat hij in 2016 een overdosis nam. Enkele maanden later begon de zon echter te schijnen. Hij ontmoette Kacey Musgraves met wie hij tegenwoordig getrouwd is en het lukte hem de drugs af te zweren.

Terug naar de jeugd van Ruston Kelly

Eind vorig jaar bracht hij het rauwe coveralbum “Dirt Emo Vol 1.” uit. Met de anthems uit zijn jeugd. ‘Teenage Dirtbag’ van Wheatus staat er maar liefst in twee uitvoeringen op. Mijn voorkeur gaat uit naar de live uitvoering.

Met Chris Carrabba covert hij ‘Screaming Infidelities’ van diens band Dashboard Confessional. Dat moet ook een ongelooflijke eer voor hem zijn geweest. Alleen deze opname rechtvaardigt de uitgave al.

Alsof je in de studio aanwezig bent

De cover van Save The Day’s ‘At Your Funeral’ heeft ook een live feel. Alsof je door Ruston Kelly bent uitgenodigd om in de studio aanwezig te zijn. Ook Taylor Swift behoorde met ‘All Too Well’ (2012) nog tot de jeugd van Kelly.

‘Weeping Willow’ van de Carter Family krijgt eveneens een prachtige update. Kortom, wederom een essentiële release van deze singer/songwriter.

Beluister het album “Dirt Emo Vol. 1” via Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.