Albumrecensie: Deleyaman-Sentinel

“Sentinel” is alweer het achtste album van Deleyaman. Met de vertrouwde zang van Beatrice Valentin. Ook zijn er weer de nodige uitheemse instrumenten te horen. Zoals de door Gerard Madilian bespeelde duduk op ‘Exil’.

Leonard Cohen

Met de ballad ‘Become’ zet Deleyaman de tijd stil. ‘Keep The Light’ heeft veel weg van de composities zoals Leonard Cohen ze schreef. Buitengewoon meeslepend gezongen door Beatrice Valentin.

Dead Can Dance doet mee

Op ‘The Valley’ doet fan Brendan Perry (Dead Can Dance) mee. Op album “The lover, the stars & the citadel” (2016) was hij ook al van de partij. En met Dead Can Dance coverde hij al eens het nummer ‘Autumn Sun’. Dit keer bespeelt hij de cimbalom, de bouzouki en de drums.

Ondanks dat is ‘Still Waters’ ritmischer van aard. Op ‘1973’ is het Jules Maxwell, de toetsenist van Dead Can Dance die de in het Frans zingende Beatrice Valentin begeleidt.

De volhardendheid van Deleyaman

Het meest toegankelijke nummer wordt met ‘Slaves’ voor het laatst bewaard. Misschien dat Deleyaman er nog nieuwe fans mee weet te winnen. Wat dat verdienen ze zeker. Al was het maar door de constante kwaliteit en volhardendheid.

Beluister het album “Sentinel” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.