Adrianne Lenker-abysskiss

Adrianne Lenker is de zangeres/gitarist van de Engelse band Big Thief. Op haar soloalbum “abysskiss” betreedt ze echter een hele andere wereld. Als de vrouwelijke equivalent van Nick Drake laat ze de luisteraar regelmatig de adem inhouden. Om toch vooral niets te missen van dit breekbare album.

Solo lijkt in het geval van Adrianne Lenker echt solo te zijn. Slechts gewapend met een akoestische gitaar weet ze met haar voordracht moeiteloos te boeien. Het maakt nieuwsgierig naar hoe dit live zal overkomen.

Adrianne Lenker zingt over nieuw leven en de liefde

Vrolijk is het allemaal niet met titels als ’terminal paradise’. Maar uiteindelijk is het toch vooral nieuw leven en de liefde voor zowel mannen als vrouwen die wordt bezongen. Met melodieën die tegelijkertijd krachtig als kwetsbaar aanvoelen. (‘womb’)

‘out of your mind’ lijkt vanuit de derde persoon geschreven. Adrianne Lenker klinkt hierop alsof ze inderdaad ‘out of your mind’ gaat.

Op titelnummer ‘abysskiss’ maakt ze weer volop gebruik van haar zangtalent. En op ‘cradle’ heeft Lenker voldoende aan slechts enkele tekstregels om een volledig verhaal te ontvouwen.

Sylvia Plath

Soms lijken haar teksten complete puzzels. Zoals de symboliek op ‘symbol’ en de beeldspraak op ‘​blue and red horses’. Waardoor ze zich uiteindelijk meer verbindt aan dichters als Sylvia Plath dan het singer/songwriter genre. En dat is een groot compliment.

Beluister het album “abysskiss” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.