Ben Khan debuut album

Met ‘2000 Angels’ bracht Ben Khan afgelopen april voor het eerst sinds drie jaar weer nieuwe muziek uit. Een fris klinkend nummer met de nodige funkinvloeden. Het blijkt het openingsnummer te zijn geworden van zijn debuutalbum.

Een van de eerste vragen die dan onmiddellijk opdoemt is natuurlijk hoeveel van zijn oudere werk hier op staat. Verrassend genoeg is dat er geen één.

David Bowie & Prince

‘Do It Right’ volgde in mei de eerste single op. Ook omdat ze muzikaal bij elkaar horen. ‘Monsoon Daydream’ is wat experimenteler van aard.

Getuige de titel dat een verbastering kan zijn van ‘Moonage Daydream’, zou het Ben Khan zijn eerbetoon aan David Bowie kunnen zijn. Al bevat het nummer meer invloeden van Jean Michel Jarre.

Maar mocht het zo zijn, dan is ‘Soul Into The Sun’ vast zijn eerbetoon aan die andere grootheid, Prince.

Ruby is de sleutel tot Ben Khan

Het album kent met 15 tracks een speelduur van 38 minuten. Het is één van de trucs waardoor Ben Khan geen moment verveelt. Ook niet als hij in het uitgesponnen ‘Ruby’ het tempo wat omlaag gooit.

Voor Khan is het blijkbaar een sleutelnummer aangezien de compositie er in twee versies opstaat.

Gevoelige funk

Op ‘atw (against the wall)’ keert de funk gelukkig weer terug. Hij combineert dat met het gevoel dat op ‘Ruby’ opspeelt. Het korte ‘Fool 4 You’ vertelt verder het verhaal.

Op ‘The Green’ lijkt Ben Khan toestemming te vragen om wat jazzy invloeden a la St. Germain aan zijn muziek toe te voegen. Mijn zegen heeft hij.

Religie

Met ‘Our Father’ lijkt religie ook een rol te spelen in het leven van Ben Khan. ‘Waterfalls’ is vervolgens een uitstekende instrumentale track. Misschien wel het hoogtepunt op een indrukwekkend debuutalbum.

Het debuutalbum van Ben Khan is vanaf 10 augustus op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.