Deaf Havana-Rituals

Punk, Hardcore en Metal is niet echt iets wat je associeert met een countryband. Want dat is toch echt de transformatie die Deaf Havana heeft ondergaan. Alleen maar door zichzelf een strakke deadline op te leggen en hun hart te laten spreken.

Het eerste echte nummer op album “Rituals” spreekt wat dat betreft boekdelen. Wat ze voelen zich toch een beetje een ‘Sinner’.

Deaf Havana: een band vol sinners?

Maar dat is helemaal niet erg, jongens. Doe vooral wat je hart je ingeeft. En zo laten ze op het van de titel afgeleide nummer horen wat het ‘Ritual’ is van een onverslijtbaar popliedje. ‘Hell’ borduurt thematisch voort op wat Deaf Havana kwijt wil.

“I never said I treat you right”

Geen echte mannen dus. Op ‘Holy’ komen ze ervoor uit leugenaars te zijn. Maar wie zulke aanstekelijke liedjes weet te schrijven komt daar mee weg.

Schuldbesef

Hoewel ze op ‘Saviour’ laten weten dat het soms best ook wel eens knaagt. Nota bene op dit nummer dat een open sollicitatie richting Nashville lijkt, komen de indieinvloeden bovendrijven. Op het al even schuldbewuste ‘Fear’ (“I’m just using up your trust”) gaan voor het eerst de popregisters volledig open.

Langzaam ook ontvouwt “Rituals” zich als een conceptplaat. Zeker als op ‘Evil’ het eigen gedrag tegen het licht wordt gehouden. Het gospelarrangement op ‘Heaven’ is vervolgens misschien iets te veel van het goede om de boodschap mee over te brengen.

Toch nog een punknummer

Maar dan is daar gelukkig ‘Worship’ om tegenwicht te bieden. Gelukkig was er toch nog wat Punk om in het nummer te stoppen. Deaf Havana weet zo de luisteraar in positieve zin te verrassen en misschien zichzelf nog wel het meest.

Het album “Rituals” is vanaf 3 augustus op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.