Caamp By and By

Er schuilt een geweldige artiest in iedereen op de universitaire opleiding in keramiek. Het geldt in ieder geval voor Taylor Meier die al na een jaar de opleiding verliet. Samen met jeugdvriend Evan Westfall startte hij de band Caamp. Met hun debuut waren ze direct succesvol.

Inmiddels is het alweer tijd voor album nummer drie. “By and By” laat een iets ander geluid horen door aanwinst Matt Vinson als bassist.

De stem van Caamp

Wat betreft de stem van zanger Taylor Meier zijn er twee mogelijkheden. Je houdt ervan of anders niet. Er is geen tussenweg. Op openingstrack ‘Feels Like Home’ lijkt hij hem al volledig stuk te zingen.

Elk nummer weer legt hij al zijn ziel en zaligheid erin. Zelfs in ‘Keep The Blues Away’ dat wegluistert als een FBI verhaal dat vroeger in de leesmap zat.

Onweerstaanbare songs

‘No Sleep’ moet het vooral hebben van de onweerstaanbare gitaarlick. ‘Peach Fuzz’ intrigeert door de tekst. Wil hij van zijn vriendin af of juist haar meer zien?

Het knappe van Caamp is dat elke song wel een ingrediënt bevat waardoor het aanspreekt. Van ballad ‘Wolf Song’ en ‘Wunderbar’ tot het folky ‘Penny, Heads Up’.

Rockend aan de start

Er is gekozen voor een rockend begin. Waarna langzaam wordt toegewerkt naar het meer ingetogen einde van de plaat. Zodat zanger Taylor Meier ook gewoon de eindstreep kan halen.

Beluister het album “By and By” via Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.