November-November 2nd

November is een superband bestaande uit Bernard Trontin (drummer van The Young Gods) en Simon Huw Jones (zanger van And Also The Trees).

David Bowie luisterde veel naar de industriële rock van The Young Gods. En Robert Smith (The Cure) beschouwt And Also The Trees als één van zijn favoriete bands.

Nick Cave

Bowie en The Cure horen we niet echt terug op “November 2nd”. Nick Cave is wel een referentiekader. Op sommige momenten is het zelfs bijna spoken word wat de band laat horen. Erg sfeervol.

Na dertien jaar een tweede album van November

Maar liefst dertien jaar hebben we op dit vervolg moeten wachten. Het album opent met het spookachtige en verhalende ‘A Dry Place of Smooth Stones’.

Popgeschiedenis

Het tweede nummer ‘Drifters’ staat boordevol citaten uit de popgeschiedenis. Wederom muzikaal zeer intrigerend. Ook ‘Midnight Rain’ lijkt naar het verleden te knipogen. De industriële rockinvloeden worden langzaam ook steeds sterker.

De experimentele weg van November

Het waaien van de ‘East Wind’ leidt tot een meer experimentele aanpak. Met invloeden van progrock tot zelfs ambient. De band kiest zeker niet de makkelijkste weg en heeft dan vooral een plaat voor fijnproevers gemaakt.

Beluister het album “November 2nd” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.