Babalong (BBLNG)-Greatest Hits

Babalong-Greatest Hits

Ver in de jaren negentig speelde ik ooit met de gedachte om de zelf en met een vriend geschreven liedjes uit te brengen op een album dat we “Greatest Hits” zouden noemen. Dat kan nu niet meer. Het Nederlandse Babalong (op de hoes geschreven als BBLNG) is er namelijk met dit idee vandoor gegaan.

Aandacht voor detail

Naar Tiny Room Records begrippen klinken de songs bijzonder gelikt, maar dan in de goede betekenis van het woord. Mooi geproduceerd met aandacht voor elk detail. Of het nu om het duidelijk hoorbaar gemaakte fluiten in ‘Longer’ gaat of de goed verstaanbare teksten. Teksten die niet 1-2-3 aanwijzingen geven waar de inspiratie voor de nummers vandaan komt.

Muzikaal is Hot Chip een ijkpunt, maar bijvoorbeeld ook het eveneens Nederlandse Haevn. Dynamische, hoog gezongen popliedjes waarin elektronica de boventoon voert. Om echt tot een hit uit te groeien ligt het tempo van de liedjes iets te laag en zijn ze, het klinkt raar, te muzikaal.

Mooie belofte

Een goed voorbeeld is ‘The Opium’ dat vol muzikale ideeën zit en een simpele vierkwartsmaat terzijde schuift. Op ‘Into The Loop’ wordt het tekstueel behoorlijk expliciet. Zie daarmee maar eens op de radio te komen dat nog altijd een belangrijke rol vervult om een groot publiek te bereiken. De albumtitel “Greatest Hits” is vooralsnog een mooie belofte voor BBLNG om aan te werken.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.