Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Black Rebel Motorcycle Club-Wrong Creatures Black Rebel Motorcycle ClubWrong Creatures

Tracklist:
 1. DFF
 2. Spook
 3. King of Bones
 4. Haunt
 5. Echo
 6. Ninth Configuration
 7. Question of Faith
 8. Calling Them All Away
 9. Little Thing Gone Wild
 10. Circus Bazooko
 11. Carried From The Start
 12. All Rise

Release Details


Genre :
Label : ,
Country :
Format :
Date : 12 januari 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Voor een band die dit jaar zijn twintigjarig jubileum viert klinkt Black Rebel Motorcycle Club opvallend fris op hun achtste album “Wrong Creatures”.

Gelijk op het tweede nummer ‘Spook’ (dat voorafgegaan wordt door het instrumentale intro ‘DFF’) staan de gitaren al in de juiste stand. Door de als beatlesque te betitelen achtergrondzang worden Oasis-achtige hoogtes bereikt.

De duistere kant van Black Rebel Motorcycle Club

‘King of Bones’ start wat duisterder maar heeft hetzelfde effect. ‘Haunt’ klinkt precies hoe je zou verwachten. Traag, duister en met echo’s die van alle kanten lijken aan te komen rollen. Een beetje zoals op het melancholische debuut van Chris Isaak diep in de jaren ’80.

Een liefdesliedje

Ook ‘All Rise’ begint precies zoals je verwacht: met statig pianospel. Qua zang en opbouw een nummer dat aan The National doet denken.

‘Echo’ lijkt Black Rebel Motorcycle Club’s poging tot een liefdesliedje. Er valt zelfs een melodie te ontwaren waardoor ik het refrein voorzichtig durf mee te zingen.

De lichtheid van het bestaan

Op ‘Ninth Configuration’ lijkt in eerste instantie de lichtheid van het bestaan door te schemeren. Maar daar wenst Black Rebel Motorcycle Club niet al te lang aan mee te werken. Op ‘Question of Faith’ zijn ze dan ook alweer snel de coolness zelve. Met hier en daar een solo die zelfs aan de doom metal van Black Sabbath doet denken.

Beck

Het continue neuriën van de band op ‘Little Thing Gone Wild’ levert nog een aparte associatie op. Ik moet namelijk de hele tijd aan Beck denken. Ten tijde van “Mellow Gold”. De melodie op ‘Circus Bazooko’ kan inderdaad maar één ding betekenen. Het circus is in de stad!

Op ‘Calling Them All Away’ lijkt Black Rebel Motorcycle Club net als The Beatles in India te zijn geweest. Het levert een aardig nummer op. Meer niet. Pas na een minuut of vijf, als alle Indiase invloeden zijn vervlogen, nestelt het nummer zich pas onder je hersenpan.

Opvallend sterk album

Over de gehele linie is “Wrong Creatures” een opvallend constant album van Black Rebel Motorcycle Club. Na twintig jaar lijkt er nog altijd geen sleet op de band te zitten.

Beluister het album “Wrong Creatures” op Spotify.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.