Christopher Paul Stelling-False Cities

Christopher Paul Stelling is een nieuwe naam aan het singersongwriterfront. Stelling is gezegend met een stem “die nog ontroert als hij over een pak sinaasappelsap zou zingen.” Om maar eens een gevleugelde uitspraak van Michael Stipe te gebruiken. (de REM frontman zei dit ooit in een interview over zichzelf)

Wie aan het album False Cities van Christopher Paul Stelling besluit te beginnen moet niet bang zijn voor een artiest die regelmatig over de top gaat. “Brick by brick I tear this shit down,” zingt Christopher Paul Stelling in het openingsnummer van False Cities. Zoals elke nieuwe artiest die de wereld wil veranderen. Christopher Paul Stelling gaat er helemaal voor:”Slowing down will be my death.” Het komt ook tot uiting in zijn razendsnelle gitaarspel waardoor een groot deel van de nummers die op False Cities staan omschreven kunnen worden als akoestische metal. Het roept bij Every Last Extremist zelfs de vraag op of er geen sprake is van een opnametruc, zo snel als er getokkeld wordt op de snaren.

Christopher Paul Stelling verveelt geen moment en dat is weinig singersongwriters gegeven. Een van de vele hoogtepunten op False Cities is You Can Make It waarop Christopher Paul Stelling zich van een prachtige popmelodie bedient. Op Homesick Tributaries horen we die machtige stem de relatie tussen vaders en zoons verklaren. Een onderwerp dat op meerdere nummers terugkeert.

Voor wie zou Christopher Paul Stelling Free To Go zingen, de vader of de zoon?

//
//

1 gedachte over “Christopher Paul Stelling-False Cities”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.