Death From Above-Outrage! Is Now

Het zijn de oudgedienden die Rock anno 2017 levendig houden. Death From Above is er ook alweer sinds 2001, een kleine break tussen 2006 en 2011 daargelaten. Mede door deze break is “Outrage! Is Now” nog maar hun derde album. Een plaat die over het algemeen nogal beklemmend aanvoelt.

Het album start zoals het moet, met het rockende ‘Nomad’ waarop het enthousiasme doet denken aan de wijze waarop Muse door de jaren ’00 stuiterde.

Op comebacksingle ‘Freeze Me’ combineert Death From Above dit met een flinke dosis popmuziek. Wie op basis van dit nummer het album gaat beluisteren zou echter nogal bedrogen uit kunnen komen.

Muse

Ook op ‘Caught Up’ presenteert Death From Above zich nog als een poppy variant van het huidige Muse, maar deze lichtheid wordt vanaf het titelnummer langzaam uit de muziek geknepen.

De loodzware gitaren op ‘Outrage! Is Now’ maken duidelijk hoe Death From Above over het huidige tijdperk denkt. Op het van een old school hiphopbeat voorziene ‘Never Swim Alone’ meent de band dat het tijd is voor een revolutie.

Death Metal

Op ‘Moonlight’ openbaart Death From Above haar ware gezicht, dat van een death metal band. Het laatste druppeltje vreugde uit je lichaam wringend.

Net als het album ten onder lijkt te gaan aan haar loodzware karakter wordt het melodieuzere ‘Statues’ ingezet. En dan kan het zomaar gebeuren dat er een vrolijk liefdesliedje als ‘All I C Is U & Me’ opdoemt.

NVR 4EVR

Death From Above snapt natuurlijk ook wel dat je ‘NVR 4EVR’ boos kunt zijn. “Outrage! Is Now” is een gedurfd album van een band dat toch al zo bekend staat om haar destructieve karakter.

Met “Outrage! Is Now” lijken ze alles gezegd te hebben wat hen van het hart moet. Hoewel, in het verleden hebben ze ons al vaker verrast. Dus waarom zou dat niet nog een keer kunnen gebeuren?

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.