Diggy Dex-Do It Yourself

Maar liefst twintig tracks staan er op het nieuwe album “Do It Yourself” van Diggy Dex. Die zijn er niet vanzelf gekomen zo maken we op uit het nummer ‘Leeg’. Hierin legt Diggy Dex uit dat het artiestenbestaan ook een sleur kan worden. Maar Diggy Dex zit “te diep in de muziek om zomaar alles weg te gooien” rapt hij op ‘Nu We Er Toch Zijn’.

Diggy Dex vindt zichzelf opnieuw uit

Op “Do It Yourself” vindt Diggy Dex zichzelf opnieuw uit. Melodieus en eerlijk als altijd en met de beste tracks die hij ooit geschreven heeft. Volgens Diggy Dex komt dat omdat hij het nu helemaal zelf doet. Met Top 40 hit ‘Slaap Lekker (Fantastig toch) raakte Diggy Dex natuurlijk alle credits kwijt bij de fans uit zijn DAC tijd. ‘Lompe Boer’ lijkt Diggy Dex speciaal voor hen te hebben geschreven. Het verlangen naar een herhaling van het hitsucces komt voorbij in ‘Vannacht Nog’. Maar geluk blijkt ergens anders in te schuilen: het vaderschap. Op ‘Grote Mannen Worden Klein’ laat Diggy Dex weten dat het eigenlijk best wel cool is.

Goudeerlijke teksten

Naarmate het album vordert doemt steeds meer de vergelijking op met de flow van Sticks zoals op ‘Beter Dan Alleen’ en ‘Soms’. Het is gelijk ook de enige vergelijking die kan worden getrokken, want met de combinatie van soulvolle beats, goudeerlijke teksten en een ijzersterke flow heeft Diggy Dex zijn plek in de Nederlandse hiphopscene helemaal zelf verdiend.


Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.