Jonny Lang-Signs

Hè, hè, op album “Signs” trekt Jonny Lang eindelijk weer eens zijn scheur open en ook de band laat horen nog steeds te kunnen fungeren als een rockende bluesmachine. Als dit Gospel is, is het geloof zo slecht nog niet.

Maar het zou natuurlijk ook zo maar kunnen dat hij zijn toevlucht weer heeft gezocht tot alle verleidingen die de duivel te bieden heeft. Het opzwepende ‘Make It Move’ geeft er alle aanleiding toe. Of heeft de berg waar Jonny Lang het over heeft een andere betekenis? Ook op ‘Snakes’ voert hij er strijd mee. Een strijd waarin hij nooit op zal geven zo laat hij weten op ‘Last Man Standing’.

Gary Moore

Titelnummer ‘Signs’ laat Jonny Lang horen als een directe erfgenaam van Gary Moore. Een nummer dat ook als maatschappijkritisch uitgelegd kan worden. Op ‘What You’re Made Of’ en ‘Stronger Together’ is hoe we Jonny Lang de laatste jaren hoorden, soulvol met veel pop invloeden.

‘Bitter End’ heeft dat ook, het zou zelfs een nummer van Live kunnen zijn. De wanhoop waarmee het wordt gezongen trekt het echter net over de goede kant van de streep.

Tijd voor muzikale keuzes

Dat geldt niet voor het inwisselbare ‘Into The Light’. Het daarop volgende ‘Bring Me Back Home’ laat het album vervolgens als een nachtkaars uitgaan. Jonny Lang zal op zijn volgende album muzikale keuzes moeten maken en daarbij hoop ik natuurlijk dat die in het voordeel van de Blues uitvalt.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.