kelela-take-me-apart-artwork

Kelela-Take Me Apart

Hè, is “Take Me Apart” het debuutalbum van Kelela? Maar dat is toch de zangeres die al een paar jaar aardige R&B liedjes uitbrengt? Maar zodra de beat op albumopener ‘Frontline’ dropt wordt duidelijk dit een geheel ander verhaal is. Tinashe heeft er opeens een gelijkwaardige collega bij. Soms is het beter als je al die mixtapes gewoon niet zou luisteren.

Verslavend mooi geproduceerd

Op album “Take Me Apart” dompelt Kelela je onder in de ene na de andere verslavende, fantastisch geproduceerde, song. Vooral het ruimtelijke geluid waarin Kelela haar talent tentoonstelt valt op. Het moet een enorme studio zijn geweest waar deze tracks zijn opgenomen. Hoe bereik je anders dit resultaat?

Liefdevol

Er komen nogal wat situaties voorbij over één of meerdere stukgelopen relaties. maar ook die scenes worden liefdevol bezongen. Thematisch vaak vergeleken met de lucht, de ruimte en de planeten. Sterk is het grotendeels a capella gezongen ‘Better’ waarop alles weer goedkomt. Op dit nummer lijkt Kelela alle vocals voor haar rekening te nemen waardoor ze een harmonie met zichzelf zingt. Superknap.

50 Shades of Grey

‘LMK’ lijkt een eerbetoon aan al die krachtige zangeressen die Kelela voor zijn gegaan. Vooral SWV en Mariah Carey hoor ik hierin terug wiens bereik Kelela lijkt te evenaren. Op het van een ’80s sound ‘Truth Or Dare’ is de onderhuidse spanning voelbaar. Dat geldt ook voor ‘S.O.S.’ We lijken te zijn aanbeland op de set van “50 Shades of Grey”.

Op repeat

Het zorgt ervoor dat het karakter van het album verandert. Waarschijnlijk om te benadrukken dat er verschillende kanten aan Kelela te ontdekken zijn. ‘Onanon’ blijkt geen Ethiopisch woord te zijn (haar afkomst) maar het aaneenschrijven van de zin ” On and on”. Iets wat we met dit album zeker zullen doen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.