Lil Kleine-Alleen (album artwork)

Lil Kleine-Alleen

“Alleen” is niet enkel de bevestiging van Lil’ Kleine als artiest, het is ook het bewijs dat producer Jack Shirak geen one trick pony is. De tropical sound van voorganger “WOP” is ingeruild voor een muzikaal, afwisselend en tijdloos geluid.

Andre Hazes

Natuurlijk zal dit album veel en vaak geluisterd worden rondom de release. Maar ook over vijf jaar zal dit “Alleen” nog staan als een huis. Door de productie maar ook door de teksten van Lil’ Kleine. Die zal hij altijd zelf schrijven zo horen we voorafgaand aan ‘Kleine Jongen’, dat ook als een ode aan held André Hazes kan worden beschouwd.

Op ‘Vliegtuig’ horen we dat Lil’ Kleine dezelfde angsten heeft als Fresku. Dat het op een dag zomaar voorbij kan zijn. Maar ook blijkt hieruit dat het oorspronkelijke strijdplan om samen met Ronnie Flex de wereld te veroveren nog altijd van kracht is.

Eminem

Op ‘Commotie’ ontpopt Lil’ Kleine zich als de Nederlandse Eminem die ook geen al te beste relatie met zijn moeder had. Ook over de liefde is Lil’ Kleine openhartig. Natuurlijk gaat dat gepaard met de nodige stoere toespelingen. Daar is hij tenslotte rapper voor. Maar het is meer in balans en met meer respect dan de meeste van zijn genregenoten.

Het leven in al haar facetten komt voorbij op “Alleen”. En daarmee heeft Lil’ Kleine niet alleen een album gemaakt voor in de club maar ook als je weer thuis bent om de dagelijkse uitdagingen het hoofd mee te bieden.

Update 23 juni:

En weer verandert Lil’ Kleine de game door een maand na de release van zijn album er tien nieuwe tracks aan toe te voegen. Sommige tracks, zoals bijvoorbeeld ‘1.5’, lijken een reactie op alle verhalen die na de release van “Alleen” in de media verschenen.

De bonusnummers bevatten een aantal goede tracks, wel lijkt Lil’ Kleine zijn beste muzikale ideeën al in de eerste elf nummers van “Alleen” te hebben gestopt. Streng doch rechtvaardig als we zijn, kost dit het album wel een ster.

Sorry Lil’, maar dat zijn de regels van het spelletje waar we zo loyaal aan zijn.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.