Reveller-Cold Engine Start

Voor de mensen die de band Reveller al vroeg in het vizier hadden, was het moeilijk om het geduld te bewaren door de fijne liedjes die hier en daar werden losgelaten. Maar inmiddels is debuutalbum “Cold Engine Start” van Reveller verschenen. Een prachtig compleet geluid (horen we daar strijkers?) maakt onmiddellijk duidelijk dat Reveller heel wat in haar mars heeft. Uitwaaierende gitaarpartijen, prachtig pianospel met gevoel voor detail en zelfs een klokkenspel komen ons tegemoet.

Het nummer ‘This Armor’ van Reveller openbaart dat de band onder meer beïnvloedt wordt door Arctic Monkeys. In ‘Seeking Up The Danger’ horen we dit vooral terug in de ingetogen zang. Maar aangezien de Engelsen onlangs zijn uitgeroepen tot de redders van de Rock ’n Roll is dit alleen maar een extra aanbeveling. Met ‘Pulse’ lijkt Reveller een gooi naar airplay te willen doen met een werkelijk meesterlijke riff. Dat lijkt overigens een specialisme van Reveller te zijn en geeft de liedjes net dat beetje extra waardoor ze zich in je hart nestelen.

Reveller heeft met het debuut “Cold Engine Start” een album gemaakt waarvan de meeste bands alleen maar kunnen hopen dat ze één keer in hun carrière hier ook toe in staat zullen zijn.

//
//

//
//

1 gedachte over “Reveller-Cold Engine Start”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.