Rhye-Blood

Rhye-Blood

“Blood” is het tweede album van Rhye dat sinds vorig jaar alleen nog maar uit de Canadese zanger Milosh bestaat. Er waren al een aantal prachtige singles vooruitgesneld. Met het gevaar dat we het beste van het album al hebben gehoord.

Het tempo van de muziek van Rhye ligt laag. Ook heeft Milosh geen heel uitgesproken stem. Heel diepgravende teksten hoeven we ook niet te verwachten. Dan blijven de melodieën over om ons te overtuigen.

Sterk begin van Rhye

Openingsnummer ‘Waste’ is zo’n sterke compositie dat het zelfs in een a capella uitvoering in je hoofd rond zou blijven spoken. Op ‘Feel Your Weight’ is het de delicate productie die het nummer naar grotere hoogte stuwt. Daarnaast bezit Rhye het talent om een nummer niet te lang te laten duren.

Drie keer dezelfde vocale truc

‘Song For You’ bevat hetzelfde vocale trucje. Dan is het Rhye nog vergeven. Maar als we het vervolgens op ‘Stay Safe’ weer horen…

‘Taste’ bevat de nodige toeters uit een doosje en een funky basloopje. Hier had voor mijn gevoel meer uitgehaald kunnen worden. Zoals dat bijvoorbeeld op ‘Count To Five’ wel gebeurt.

Als Sade in Canada was geboren

Op ‘Please’ horen we hoe Sade had geklonken als ze in het koude Canada was geboren. ‘Sinful’ laat een ander geluid horen als de akoestische gitaar ter hand wordt genomen. Iets wat Rhye best wat vaker had mogen doen. Nu blijft het resultaat beperkt tot een aantal hoogtepunten op het album “Blood”. Te weinig om echt te kunnen overtuigen.

Beluister het album “Blood” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.