The Fire Harvest-Singing, Dancing, Drinking

“Singing, Dancing, Drinking” is het debuutalbum van The Fire Harvest dat hiermee haar tienjarig jubileum kracht bij zet. Acht goed doordachte composities werden opgenomen onder het toeziend oog van Daniel Romano.

Mooie tegenstelling

Wat onmiddellijk opvalt is de bescheiden rol van de ritmesectie. Waar we bij veel van de hedendaagse muziek geteisterd worden door een zeer aanwezige vierkwartsmaat, wordt er bij de composities van The Fire Harvest ook veel gewerkt met rust. Een mooie tegenstelling met de gitaren die staan afgesteld op standje grunge.

Op ‘Sorry For The Mess’ zijn het de drums die het prachtige tussenstuk inleiden en welke het midden houdt tussen een instrumentale solo en een jam. En Op ‘Runner’ is het de ritmesectie die voor de desolate sfeer zorgt.

Referentiepunten

Als je behoefte hebt aan referentiepunten om de eigengereide muziek van The Fire Harvest te kunnen plaatsen: tijdens het beluisteren moesten we bij ‘The Patient’ denken aan The Tragically Hip. En ‘Singers’ bevat de meeslependheid die het vroege werk van Coldplay kenmerkte.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.