Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
St. Vincent-MassEducation St. VincentSt. Vincent-MassEducation

Tracklist:
 1. Slow Piano
 2. Savior
 3. Masseduction
 4. Sugarboy
 5. Fear The Future
 6. Smoking Section
 7. Los Ageless
 8. New York
 9. Young Lover
 10. Happy Birthday, Johnny
 11. Pills
 12. Hang On Me

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 12 oktober 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Er wordt wel gezegd dat een goed liedje ook overeind blijft staan zonder alle productie eromheen. Misschien is dat wat St. Vincent wil bewijzen met het uitbrengen van “MassEducation”.

Op het album worden alle liedjes van haar vorige plaat “MASSEDUCTION” uitgevoerd vanachter de piano. Het zorgt voor een heel andere sfeer. Misschien wel nog indrukwekkender.

Slow piano

Voor albumopener ‘Slow Piano’ gaat dat zeker op. Naast de indringende zang gaat de aandacht vooral uit naar de sterke melodie. Ook ‘Savior’ wint aan kracht door de puntige productie.

St. Vincent op de jazztoer

Een aantal nummers heeft ook een andere positie binnen de track volgorde gekregen. Zo is het oorspronkelijke openingsnummer ‘Hang On Me’ de afsluitende track geworden. Iets wat ook veel logischer lijkt.

‘Masseduction’, voorheen het titelnummer, krijgt een jazzy behandeling van St. Vincent. Het vormt hierdoor een twee-eenheid met ‘Sugarboy’ dat erna volgt. Iets wat op “MASSEDUCTION” niet echt opviel.

Persoonlijker

‘Fear The Future’ klinkt een heel stuk minder angstwekkend waardoor St. Vincent over heel andere, meer persoonlijke angsten lijkt te zingen. Ook ‘Pills’, dat oorspronkelijk ondanks de tekst luchtig bleef, wint aan zeggingskracht.

Puntendeling

‘Smoking Section’, ‘Happy Birthday, Johnny’ en ‘New York’ waren al ingetogen composities. Vooral bij laatstgenoemde gaat mijn voorkeur dan ook uit naar de oorspronkelijke versie. Maar vooral bij de wat heftiger geproduceerde nummers wint “MassEducation” het bij mij ruimschoots op punten.

Beluister het album “MassEducation” op SpotifyNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.