Stef Kamil Carlens-Making Sense Of Infinity

“Making Sense Of Infinity” is het tweede solo-album van Stef Kamil Carlens. Zijn stem lijkt met het verstrijken van de jaren niet te veranderen. Linea recta brengt hij me weer terug naar het kleine slaapkamertje in mijn ouderlijk huis.

De plek waar ik het debuutalbum van Deus grijsdraaide. De Belgische band waar Stef Kamil Carlens toen nog deel van uitmaakte.

Het verleden van Stef Kamil Carlens

Muzikaal is er op “Making Sense Of ∞” weinig terug te vinden van zijn rijke verleden. Wel is op het openingsnummer ‘Back On The Road’ dezelfde intensiteit hoorbaar die het debuut van Deus zo kenmerkte.

Intens verlangen

Tijdens ‘Painted Glass’ dwarrelen mijn gedachten als vanzelf naar ‘I Paint Pictures On A Painting Dress’. Het debuut onder de naam Zita Swoon.

Intens verlangen luidt de betekenis van de bandnaam. Twee begrippen die als een rode draad verbonden lijken met de carrière van Stef Kamil Carlens.

Stef Kamil Carlens laat achterste van zijn tong zien

Tekstueel en muzikaal laat hij het achterste van zijn tong zien op deze tweede soloworp. Zoals op het verhalende ‘The Government Is No Game’. Waarop hij halverwege het hele nummer besluit er een intense, bijna gospelachtige luisterbeleving.

Arcade Fire

Op ‘J Suis Dans Le Vent’ buitel je over de ene na de andere verrassing. Een disco-achtig refrein, slide gitaar en rap maken ook dit nummer tot een hoogtepunt.

Wellicht geïnspireerd door de door iedereen verguisde, maar door mij bejubelde laatste plaat van Arcade Fire.

Onderste uit de kan

‘Lament On General Smedley D. Butler’ kent een prachtige opbouw. Een onderkoelde saxofoon laat horen dat er nog wel het nodige aankomt. En die belofte wordt meer dan ingewilligd.

Op ieder nummer wordt het onderste uit de kan gehaald. Stef Kamil Carlens heeft er niet voor niets twee jaar aan geschaafd.

Muzikale James Bond

Heerlijk dat er nog artiesten zijn die albums voor de eeuwigheid maken in plaats van te gaan voor kortdurend succes. Incluis een ultieme poging om de wereld te redden aan de hand van het experimentele sluitstuk ‘Fresco’.

Beluister het album “Making Sense Of Infinity” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.