Swervedriver-Future Ruins

“Future Ruins” is het tweede album van Swervedriver na de wederopstanding in 2015 van deze invloedrijke band. Een erg verslavend album als ik het mag zeggen. Zo verslavend zelfs dat de recensie even op zich liet wachten. Het liefst doe je namelijk helemaal niets als dit album op staat.

Op zoek naar herkenbaarheid

Het album begint nog stevig rockend met ‘Mary Winter’. Maar het duurt niet lang totdat de band een meer relaxte houding vindt. Single ‘The Lonely Crowd Fades In The Air’ biedt het meeste houvast voor mensen die op zoek zijn naar herkenbaarheid.

Het eigen universum van Swervedriver

Voor de rest creëert Swervedriver toch vooral zijn eigen universum. Daar is ook alle ruimte voor in de wat langere nummers. Op titelnummer ‘Future Ruins’ richt Swervedriver haar blik weer naar buiten met een heerlijk waaierend gitaargeluid.

We are ruled by fools

Op ‘Theeascending’ worden de effectpedalen diep ingedrukt en komt de kruisbestuiving met een band als The Tragically Hip tevoorschijn. Op ‘Dronelover’ klinkt de band even lichtvoetig als Teenage Fanclub. Terwijl de gitaren ongehinderd hun doom rock verspreiden.

Op de zeepkist

Op ‘Spiked Flower’ blijft zelfs dat achterwege en klinkt Swervedriver zowaar poppy.

Gelukkig keert op ‘Everybody’s Going Somewhere and No-One’s Going Nowhere’ het experiment weer snel terug. Als de band besluit dat het nodig is om op een zeepkist te staan om hun boodschap over de bühne te krijgen.

Nog lang niet klaar

Niets wijst er voorlopig gelukkig op dat Swervedriver al weer klaar is met de muziekwereld. De “Future Rocks”!

Beluister het album “Future Ruins” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.