The Boxer Rebellion-Ghost Alive

What the fuck. Het is de titel van de eerste single die The Boxer Rebellion uitbracht van hun zesde album “Ghost Alive”. Een term die ook van toepassing is op hun carrière. Ik ken geen band die zoveel tegenslag heeft gehad.

Zoals een blindedarmontsteking aan het begin van hun carrière die ertoe leidde dat een tour met The Killers (toen op het hoogtepunt van hun roem) niet doorging. En toen eindelijk het debuutalbum verscheen hield hun platenlabel er twee weken na de release mee op.

Belangrijke rol voor Nederland

The Boxer Rebellion nam het heft in eigen handen en bracht de opvolger zelf uit. Ook hier ondervond The Boxer Rebellion tegenwerking. Voor een fysieke release was namelijk geen geld en in 2009 kwam een digital only release nog niet in aanmerking voor de charts.

Maar The Boxer Rebellion weet na zeventien jaar nog altijd van geen ophouden. En misschien dat Nederland hier wel een rol in heeft gespeeld. Het grootste chart succes van de band vond namelijk in ons land plaats.

The Boxer Rebellion in rustiger vaarwater

Of hun nieuwe album “Ghost Alive” ook zal aanslaan hoeven ze zich wat mij betreft geen moment zorgen over te maken. De band lijkt in rustiger vaarwater terecht gekomen te zijn. En dat komt de muziek ten goede.

Met een dit keer subtiele productie wordt pas echt goed duidelijk hoeveel emotionele geladenheid The Boxer Rebellion aan de dag kan leggen. En wat voor rasmuzikanten het bovendien zijn.

Beter dan Ed Sheeran en Justin Bieber bij elkaar

Bij een nummer als ‘Rain’ houd je vijf minuten lang je adem in. ‘Love Yourself’ gaat heel wat dieper dan dan het liedje met dezelfde titel dat door Ed Sheeran voor Justin Bieber werd geschreven. Hopelijk wordt het net zo’n grote hit.

Een live uitvoering van ‘Here I Am’ zal ongetwijfeld het hoogtepunt zijn van concertjaar 2018.

Voor de outcasts

Met ‘Lost Cause’ hebben de outcasts van de maatschappij een nieuw anthem erbij. Je moeten conformeren aan de door de maatschappij opgelegde (ongeschreven) regels lijkt onderdeel te zijn van ‘Don’t Ever Stop’.

Het melancholische verlangen naar je puberjaren toen je nog zeeën van tijd had, wordt gevat in het nummer ‘River’.

We want more

Op ‘Under Control’ lijkt de wanhoop nabij. Het afsluitende ‘Goodnight’ neemt dat nog niet helemaal weg. Dus The Boxer Rebellion moet maar heel snel met de Deluxe Edition komen.

Het album “Ghost Alive” is vanaf 23 maart via Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.