The Japanese House-Good At Falling

The Japanese House is al vanaf 2016 met regelmaat op IndebanvanNL te vinden. Helemaal nu haar debuutalbum “Good At Falling” uit is.

Onverwacht sterk debuut van The Japanese House

Waarschijnlijk had niemand op basis van haar eerste werk verwacht dat ze zo’n geweldig debuutalbum in zich had. Anders was ze wel uitgeroepen tot BBC Sound of 2019.

Futuristisch geluid

De recent uitgebrachte singles lieten al een enorme groei horen. Maar nu blijken ze qua sound ook nog eens enorm goed bij elkaar te passen.

Iedereen heeft altijd zijn mond vol over een futuristisch geluid. Als één van de weinige artiesten is The Japanese House er in geslaagd dit daadwerkelijk te creëren.

Ambachtelijke liedjes

Een visitekaartje dat heel erg 2019 is en daarnaast op de toekomst gericht. Evengoed laat ze horen het oude ambacht van liedjes schrijven enorm in de vingers te hebben.

Droomstart

Melancholie drijft de boventoon op ‘Maybe You’re The Reason’. Op ‘We Talk all The Time’ beoordeelt ze nagenoeg dezelfde situatie juist heel zakelijk.

‘Wild’ is het derde fijnzinnige liedje van een kwartet sterke liedjes dat wordt afgesloten met ‘Seems Like You’re Happy’. Hierop hanteert de zangeres voor het eerst een wat meer akoestische benadering.

Sterke composities

Na deze droomstart met de reeds als singles uitgebrachte nummers blijven de composities sterk. Vooral door de sfeer die ze oproepen en de unieke sound. Het drijft The Japanese House moeiteloos naar een perfecte score.

Tragische geschiedenis

Voor de luisteraar die graag nog dieper in de muziek duikt. “Good At Falling” draait om de recente tragische geschiedenis van The Japanese House. Namelijk het overlijden van haar eerste geliefde.

Een nieuwe relatie blijkt haar redding uit de lange rouwperiode. Echter blijkt deze liefde met muzikante Marika Hackman ook niet eeuwig te zijn. Het doet haar echter wel beseffen dat er nog genoeg is om voor te leven.

Beluister het album “Good At Falling” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.