The Sore Losers-Gracias Señor

“Gracias Señor” is alweer het vierde album van The Sore Losers in nog geen tien jaar tijd. Kwalitatief hoogstaande rockmuziek waar nog helemaal geen sleet op lijkt te zitten. De melodieuze riffs zijn er nog altijd, evenals de popinvloeden.

The Sore Losers in de voetsporen van de Stones?

Met het soulvolle ‘Dark Ride’ wordt zowaar in de voetsporen getreden van de Rolling Stones. Maar net zo makkelijk wordt stevig van leer getrokken. Zo zet de climax op ‘All In a Days Work’ menig garage blues band in de schaduw.

Op ‘Eyes On The Prize’ wordt het stemgeluid van Robert Plant benaderd. Ook bevat het nummer nog een ritmische verrassing in het refrein.

Gaat The Sore Losers de oversteek maken?

Producers James Petralli en Steve Terebecki van de band White Denim hebben voor een gelikte Amerikaanse productie gezorgd waarmee best eens de oversteek zou kunnen worden gemaakt. Op ‘Denim on Denim’ lijkt daar al aan begonnen te zijn, alleen dan onder water.

Ryan Adams en Joe Walsh

Voor ‘Get It Somehow’ lijkt goed geluisterd naar de ’80s productie waar Ryan Adams zich tegenwoordig mee onderdompelt. Daar zet The Sore Losers op ‘Little Baby (doughboy)’ weer een vuige gitaarriff tegenover én een magistraal refrein. Uitermate strak gespeeld.

Op ‘Where Are You?’ krijgen tekst en melodie de voorrang. Het nummer zou zo uit de koker van levende legende Joe Walsh kunnen komen. Ook het afsluitende ‘I’ll Be Back’ bevat een heerlijke ’70s feel. Waardoor er maar één ding opzit: weer op play drukken.

Het album “Gracias Señor” is vanaf vrijdag 5 oktober op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.