The Twilight Sad-It Won/t Be Like This All The Time

“It Won/t Be Like This All The Time” is de titel van het nieuwe album van de Schotse indierockers The Twilight Sad. Toepasselijk na het vertrek van mede oprichter en drummer Mark Devine.

Een gat dat inmiddels is opgevuld met Brendan Smith (The Blue Nile, The Unwinding Hours) en Johnny Docherty (Take a Worm For a Walk Week, RUNGS). Geen onbekenden aangezien ze de band al jaren op tournee vergezellen.

Charmant Schots accent gedrenkt in electronica

Wat gebleven is, is het charmante Schotse accent van zanger James Graham. Ook hun orthodoxe manier van songwriting is niet veranderd. Opener ‘Good Reasons’ krijgt hierdoor een enorme dosis elektronica mee. Zo veel dat het een band als Editors misschien zou afschrikken.

Wall of Sound

Op ‘Shooting Dennis Hopper Shooting’ wordt eenzelfde wall of sound aan de dag gelegd. Ballad ‘The Arbor’ lijkt rechtstreeks afkomstig uit de 80’s. Het ademt de sfeer van bands als The Psychedelic Furs en The Cure. Single ‘Videograms’ leent ook opzichtelijk uit dezelfde periode.

Thema’s van The Twilight Sad

Eenzaamheid en isolatie zijn thema’s die The Twilight Sad met deze bands gemeen heeft. Niet alleen tekstueel, maar ook muzikaal keert dit terug op album “It Won/t Be Like This All The Time”. Zoals op het desolate ‘VTr’.

De Schotse hooglanden

‘Sunday Day 13’ lijkt vervolgens speciaal geschreven om te luisteren in de Schotse hooglanden. Steviger gaat het er aan toe op ‘Auge Maschine’. De melancholie blijft echter de boventoon voeren.

The Twilight Sad grijpt je bij de keel

Op ‘Let’s Get Lost’ keert James Graham zich persoonlijk binnenstebuiten. De band weet je zo een aantal keren bij de keel te grijpen. “It Won/t Be Like This All The Time” is een album dat in staat lijkt om levens te redden.

Album “It Won/t Be Like This All The Time” is vanaf 18 januari te beluisteren op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.