Update 5 oktober: H.E.R. kondigt debuutalbum aan

Binnen de muziekblogwereld was H.E.R. vorig jaar een enorme hype. Eigenlijk vooral omdat niemand wist wie ze was. Inmiddels weten we dat Gabi Wilson hieronder schuilgaat.

Drake

Onder haar eigen naam wist ze met een cover van Drake viraal te gaan, maar inmiddels heeft ze ook met haar eigen muziek 1 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify.

Op Eigen Kracht

Haar laatste EP “H.E.R. Volume 2” bevat stuk voor stuk krachtige composities. Zoals ‘I Won’t’, zeker als ze de strofe “You can’t make me love you if I don’t” zingt.

North Sea Jazz

Nog meer dan op haar eerste EP als H.E.R. bevat de muziek van Wilson ook Jazzinvloeden. Ze was dan ook de perfecte artiest geweest voor de laatste editie van North Sea Jazz, maar blijkbaar wordt je daar alleen als vrouwelijke artiest geprogrammeerd als je de zus van Beyoncé (Solange) bent of veertig jaar in het vak zit (Grace Jones).

Als de muziek van H.E.R. iets bewijst is het wel dat vrouwen veel meer ruimte in de jaarlijkse festivalprogrammering dienen te krijgen. Aan Mojo de taak om die handschoen op te pakken.

Update 5 oktober: debuutalbum H.E.R.

20 oktober zal het debuutalbum van H.E.R. verschijnen. Naast de tracks van de EP’s “H.E.R. Vol. 1” en “H.E.R. Vol. 2” zullen er vijf extra nummers opstaan. Eén daarvan, ‘Best Part’, ken je wellicht ook al. Het staat namelijk ook al op het album “Freudian” van haar duetpartner Daniel Caesar. Wat de andere tracks worden blijft nog heel even een verrassing.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.