Bakersongs Words In a Dream EP

Bakersongs bewijst een belofte te zijn met “Words / In a Dream” EP

Aan het begin van 2018 riepen we Bakersongs uit tot een van de muzikale beloftes van het nieuwe jaar. We deden dit naar aanleiding van één song, ‘Insomnia’. Ook omdat in veel lijstjes reeds min of meer gearriveerde artiesten als Khalid werden genoemd.

Het is nogal makkelijk om dit soort artiesten te noemen. Dan kun je namelijk met een gerust hart aan het eind van het jaar constateren dat je het bij het juiste eind had. Maar wie heeft daar nu baat bij.

Muzikale belofte van 2018

Bakersongs uitroepen tot muzikale belofte van 2018 is niet alleen spannender maar ook veel leuker. Met de afgelopen vrijdag uitgekomen dubbel EP “Words / In A Dream” voegt hij in één klap tien andere liedjes aan zijn output toe.

Overall kunnen we constateren dat Bakersongs inderdaad een belofte is. Op “Words / In A Dream” laat hij twee gezichten zien. De electrische A-kant (met daarop ook ‘Insomnia’) wordt opgevolgd met vier akoestische composities.

Bakersongs op de akoestische toer

De eerste vier nummers blinken uit in puntigheid en meeslependheid en vormen daarmee het sterkste deel van de EP. Akoestisch weet Bakersongs minder goed de aandacht vast te houden. Ook is er minder sprake van een eigen gezicht.

Positieve uitzondering hierop is ‘A Line in the Sand’ dat niet op een bepaald genre vast te pinnen valt.

Jazz, Blues en Boogie Woogie

De meeste andere songs bevinden zich ergens tussen Jazz, Blues en Boogie Woogie (‘I Won’t Be Alone’) in. Zijn stem is echter niet doorleefd genoeg om daarmee echt te kunnen overtuigen. Dan horen we hem liever in de voetsporen van Paul McCartney treden met ‘Read her Mind’.

Spannend om te volgen in welke richting Bakersongs zich verder gaat ontwikkelen.

Beluister de “Words / In a Dream” EP op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.